maandag 13 april 2015

Ode aan de Paardenbloem


Taraxacum officinale Wiggers

In mijn nieuwste schilderij zet ik de Paardenbloem centraal. Dit kruid wordt vaak ten onrechte gezien als onkruid, aangezien het een heel mooi en krachtig geneeskruid is. Het zit vol met vitamines en mineralen, die ik ook zichtbaar heb gemaakt in het schilderij. 

Voordat ik kon beginnen met schilderen, was het eerst tijd om te gaan schetsen. Allereerst op een rijtje zetten wat voor werkingsgebieden dit kruid heeft in het menselijk lichaam. Hierin maak in een selectie, ik kies eruit wat ik het meest belangrijke vind om te laten zien. Dit is het handigst om te doen met een zeer simpele tekening.Vervolgens breng je al deze losse componenten zo goed mogelijk samen in een wat gedetailleerdere schets. Ook is het soms handig om in te zoomen en de losse componenten wat beter voor jezelf weer te geven.


En dan kan je eindelijk beginnen met schilderen, al is het wel spannend te beginnen op een leeg doek. Dit verandert meteen als je eenmaal begonnen bent, want dan begint het doek langzaam tot leven te komen. Tijdens het schilderen verandert het dan in een ode, in dit geval is het dus een ode aan de Paardenbloem.

Dit schilderij zal voor het eerst te zien zijn op het Open Atelier op zaterdag 18 april. Het zal plaats vinden op het Amelandseplein 8c te Rotterdam. Van 12:00 uur tot 17:00 uur ben je van harte welkom!


Geen opmerkingen: