dinsdag 19 november 2013

Tetem Multi Solo Expositie

Expositie in Tetem

Vanaf 5 december 2013 t/m 12 januari zal een werk van mij te zien zijn in kunstruimte Tetem. Deze expositie is samengesteld door Annelien Kers met als onderwerp 'Kunst als Subversieve daad'.

Thema: Kunst als subversieve daad
subversief, ontwrichtend, omverwerpend, revolutionair, ondergronds, ondermijnend "Kom in opstand vanuit je diepste gevoelens en ontwricht mij. Druis in tegen de waarden en normen van de maatschappij. Deze normen en waarden kunnen van esthetische, maatschappelijk morele of politieke aard zijn. Overtreed de bestaande wetten en bepalingen en doorbreek dogma’s. Doorbreek maatschappelijke en esthetische verwachtingspatronen. Schep iets nieuws! Maak iets dat de toeschouwer raakt in de ziel, dat verwart en tot nadenken stemt, maar ook dat ontroert en door puurheid tot nieuwe schoonheid komt. Zie daar de geboorte van de nieuwe kunst!"

 

Mijn werk in relatie tot het thema
Elke dag worden we herinnerd aan het feit dat er zoveel kwaad is in deze wereld. We worden geprogrammeerd door de media om vooral naar de negatieve dingen te kijken in dit leven. Er wordt geprobeerd ons af te snijden van onszelf en van elkaar. Onze macht laten we uit handen nemen door te geloven wat er ons voorgeschoteld wordt. We laten ons door diverse bladen een gevoel geven dat we niet goed genoeg zijn en al zeker niet volmaakt. In mijn werk doorbreek ik dit gedachtepatroon. Ik laat schoonheid zien en laat in mijn fotoserie zien dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, zelfs voorwerpen. Er is in deze wereld zoveel om dankbaar voor te zijn. Als je mensen op een positieve manier benadert dan krijg je positiviteit terug en dat is wat de wereld nodig heeft. Dat wij met onze gedachte en acties deze wereld een mooiere plek maken om in te verblijven. Want wij zijn machtig, zoveel machtiger dan dat we denken. Dus kom uit die slachtofferrol, veeg je tranen af, schut de boosheid van je af en kijk om je heen naar de schoonheid die het leven te bieden heeft. Neem de controle weer terug en ga leven!!

 

Procesfoto's van mijn gekozen werk Primordium IV

 

Geen opmerkingen: